Retourneren en Herroepingsrecht

Retouren en Herroepingsrecht

Bedenktijd

Je hebt als consument het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen om de product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kan je met onderstaand formulier een RMA verzoek indienen. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Retourneren als consument

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht via onze payment provider, er worden voor terugbetalingen geen kosten in rekening gebracht.

Zakelijke retouren / annuleringen

Voor zakelijke bestellingen gelden andere regels en wetten dan voor consumenten. (Ook wanneer je iets zakelijk hebt besteld voor eigen privé gebruik). Je hebt als bedrijf een onderzoeksplicht en ben je uitgesloten van het retourrecht (de wet Kopen op Afstand). In uitzonderlijke gevallen kan door ons worden beslist om hierop als gunstmaatregel een uitzondering te maken. Dit kan echter in geen geval worden afgedwongen en er worden mogelijk extra kosten voor het verwerken van je retour en restocking kosten in rekening gebracht. Bij het annuleren van een niet-verzonden bestelling zullen wij ons best doen deze bij onze leverancier te annuleren, helaas is dit niet altijd mogelijk. In dit geval kunnen wij mogelijk restocking kosten in rekening brengen indien het om specifieke items gaat die wij doorgaans niet op voorraad hebben maar per bestelling bij onze leveranciers inslaan.

Uitsluiting herroepingsrecht

Het herroepingsrecht is uitgesloten voor: 

  • Producten die naar uw specificatie gemaakt en of besteld zijn, zoals op maatwerk bestelde producten.
  • Producten waar aan gesoldeerd is of modificaties aan zijn gemaakt
  • 3D-geprinte producten.

Retourzendingen

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor eigen rekening. Je bent daarnaast aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen. Het is niet mogelijk langs te komen aan onze locaties, ook niet voor het langsbrengen van een retour-zending. Het is gewenst dat retourzendingen ongeopend, in originele verpakking en onder vermelding van het factuurnummer en naam verzonden worden met een track-en-trace code. Retourzendingen kunnen alleen verwerkt worden wanneer deze zijn aangemeld en goedgekeurd via het RMA formulier.

Verkeerde producten

In het geval dat er andere producten geleverd zijn dan je besteld hebt of anders dan in de opdrachtbevestiging genoemd worden, halen wij de zending retour en leveren wij je zo snel mogelijk de juiste producten. Hier vallen defecte producten niet onder.

Retour adres

DomoticX
t.a.v. S. Ebeltjes
Nijverdalseweg 31
8106AB Marienheem
The Netherlands

Herroepingsformulieren

Icoon

Formulier voor herroeping domoticx DOCX 15 KB 24 downloads

DOCX formaat …
Icoon

Formulier voor herroeping domoticx PDF 500 KB 22 downloads

PDF formaat …