2e KANS

Bandkabel 80 pins 2×20 IDE ATA PATA met 3 connectoren pin 20 blocked 40-50cm geel

 2,78 incl. BTW

Availability: 1 op voorraad SKU: 2K-KABEL-0016-PATA-80P-3CON Categorieën: , Tags: , , , , ,
Vergelijken

Beschrijving

Dit is een 2e KANS artikel/product, en is getest op werking/functionaliteit!

— GARANTIE 14 dagen na aankoop —

Let op!: kleur en merk kan wat afwijken van de getoonde afbeelding

Parallel ATA (PATA), vroeger bekend als Integrated Drive Electronics (IDE), is een standaardinterface die de communicatie tussen het moederbord van een computer en schijfstations mogelijk maakt. PATA wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de aansturing van harde schijven en CD-ROM-stations. Het maakt gebruik van de onderliggende AT Attachment en AT Attachment Packet Interface (ATA/ATAPI) standaarden.

De naam van de IDE-interface verwijst naar de manier waarop de IDE-schijfstations zijn ontworpen. Voor elk schijfstation moet er een sturingsysteem of disk drive controller zijn om het station aan te sturen. Bij IDE-stations is dit sturingssysteem in het station zelf ingebouwd. Vandaar de naam Integrated Drive Electronics.

De aansluiting op het moederbord (vroeger meestal op een insteekkaart) wordt vaak controller genoemd, maar dat is dus eigenlijk niet juist, want de controller bevindt zich op het schijfstation zelf. Vroeger hadden de meeste moederborden twee IDE-aansluitingen, maar moderne moederborden hebben er maar één, òf helemaal geen. Dit laatste komt steeds vaker voor, omdat Serial ATA de nieuwe norm is.

Extra informatie

Gewicht 40 g
Afmetingen 7 × 7 × 2 mm

Please login to post questions